Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ym­pä­ris­tö­ver­kos­to saa Py­hä­joen vaa­li­eh­dok­kail­ta hyvän vas­taa­no­ton, kus­tan­nuk­set kui­ten­kin mie­ti­tyt­tä­vät

Selkeä enemmistö Raahen Seudun kyselyyn vastanneista Pyhäjoen kuntavaaliehdokkaista kannattaa Hinku–ympäristöverkostoon liittymistä.

Raahen Seutu kysyi kaikilta Pyhäjoen kuntavaaliehdokkailta, pitäisikö kunnan liittyä Hinku–ympäristöverkostoon. Hinku koostuu kunnista, maakunnista ja energia– ja ilmastoalan yrityksistä. Verkostossa on yli mukana yli 70 kuntaa, mukaan lukien Raahe.

Verkoston kuntien tavoitteena on 80 % päästövähennys alueellaan vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Hinkuun kuulumiselle on tietyt kriteerit, jotka takaavat, että kunta uskottavasti sitoutuu vähentämään alueensa päästöjä alas.

Hinkun tavoite ei ole hiilineutraalius, vaan nimenomaan päästövähennys. Päästövähennys kattaa kaikki alueen päästöt, ei pelkästään kuntaorganisaation omia. Hinkuun kuuluminen ei sinällään maksa mitään, mutta esimerkiksi kriteerien vaatimat toimet voivat maksaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.