Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Yö­päi­vys­tys jäi roik­ku­maan, ja hy­vin­voin­ti­alue veisi Raa­hes­ta myös sai­raa­la­hoi­don ja psy­kiat­ri­sen osas­to­hoi­don paik­ko­ja

Kaikki halukkaat voivat nyt lausua näkemyksensä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen järjestämissuunnitelmaluonnoksesta.

Raahen ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen kohtalo on yhä täysi kysymysmerkki. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelmaluonnos lähti torstaina lausuntokierrokselle ilman minkäänlaista esitystä Raahen päivystyksen tulevaisuudesta.

Hyvinvointialueen johtaja Ilkka Luoma sanoo aluehallituksen palaavan asiaan ensi viikolla.

Järjestämissuunnitelmaluonnoksen mukaan ympärivuorokautisia perusterveydenhuollon päivystyksiä on ainakin Oulussa, Oulaskankaalla ja Kuusamossa. Raahen osalta mainitaan, että päivystyksen lainsäädäntöön liittyvää poikkeusluvan jatkoa selvitetään.

Mitä selvitetään?

– Tähän liittyy sekä lääketieteellisen tarkoituksenmukaisuuden että poikkeusluvan hakemisen juridiikkaan liittyvää selvitystyötä, sanoo Luoma.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.