Vaalikone: Katso Raahen Seudun alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva eh­do­kas.

36 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa Raahen seu­tu­kun­nas­sa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri Aleksi Lehtonen: "Alle kymmenen prosenttia uusista tartunnoista tulee kaksi kertaa rokotetuille".

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri Aleksi Lehtonen arvelee, että tartuntalukemat pysynevät korkeina ainakin hetken.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri Aleksi Lehtonen arvelee, että tartuntalukemat pysynevät korkeina ainakin hetken.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seutukunnassa on kirjattu 36 uutta koronavirustartuntaa kolmen edellisen päivän ajalta. Näistä 27 on Raahessa ja yhdeksän Siikajoella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi maanantaina 2016 uudesta koronatartunnasta Suomessa viikonlopun ja maanantain aikana. Sairaalahoidossa on 256 koronapotilasta, joista 34 on tehohoidossa.

Pohjois-Pohjanmaalle uusia tartuntoja kirjattiin kaikkiaan 238.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri Aleksi Lehtonen kertoo, että syytä sen suurempaan huoleen ei kuitenkaan ole, vaikka lukemat ovatkin isoja.

– Nyt (tartuntamäärissä) näkyy se syyslomaviikko ja sen jälkeinen aika. Ei tässä ole sinänsä mitään odotuksista poikkeavaa. Kuitenkaan tartuntamääristä huolimatta sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut, joten ei olla huolissaan asian suhteen. Koko sairaanhoitopiirin tasollakaan ei sairaalahoidon tarve ole kasvanut merkittävästi.

Lehtonen kertoo, että uusista tartunnoista vain pieni osa tulee rokotetuille.

– Ihan selvästi sen huomaa, että alle kymmenen prosenttia uusista tartunnoista tulee kaksi kertaa rokotetuille.

Testausmäärissä tuli pientä notkahdusta syksyllä, kun testauskriteereitä muutettiin. Nyt käyrä on näyttänyt taas toiseen suuntaan, sillä tällä hetkellä kaikki koronatestiajat ovat menneet Raahessa parilta päivältä.

– Testausten kysyntä on noussut viime päivien aikana. Kaikki ajat tänään ja huomenna on annettu, eli testaukseen voi tulla vähän viivettä. Kysyntä on isompi kuin tarjonta, Lehtonen totesi maanantaina päivällä.

Raahessa on kirjattu vuoden 2020 keväästä alkaen kaikkiaan 296, Siikajoella 125 ja Pyhäjoella 51 koronavirustartuntaa.

Lisää aiheesta keskiviikon 10.11. Raahen Seudussa.