Anni ja Elli Flink ko­ko­si­vat töitään yh­tei­seen näyt­te­lyyn

Tämä Elli flinkin tekemä nukke on nimeltään Luoja henki. Anni ja Elli Flink toivat Raahen kirjastoon taidekoulussa tekemiään töitä. Anni Flink tekee taidettaan digitaalisesti. Nämä molemmat teokset on tehty puhelimella.
Tämä Elli flinkin tekemä nukke on nimeltään Luoja henki.
Tämä Elli flinkin tekemä nukke on nimeltään Luoja henki.
Kuva: Mikko Määttä

Raahelaissyntyisten sisarusten Anni ja Elli Flinkin ensimmäinen oma gallerianäyttely avautui torstaina Raahen kirjaston näyttelytilassa.

Näyttelyn nimi Kontrasti tulee siitä, että heillä on molemmilla omanlaisensa tyylit tehdä taidetta.

– Ajateltiin tuoda kotikaupunkiin taidetta, jota olemme tehneet Kankaanpään taidekoulun aikana, Elli sanoo.

Molemmat ovat valmistuneet kuva-artesaaneiksi Lybeckerin opistolta. Tällä hetkellä he opiskelevat Kankaanpään taidekoulussa. Elli aloitti siellä vuonna 2017 ja Anni vuotta myöhemmin 2018.

Suurin osa Annin näyttelyssä olevista töistä on tehty kännykän helppokäyttöisellä sovelluksella. Lisäksi hän työskentelee akryyli- ja akvarelliväreillä.

Hän kertoo tykkäävänsä tuoda esille ihmiskasvoja, ihmismuotoja, fantasiahahmoja ja herkkiä, mutta räikeitä ja täyteläisiä värejä.

Hän on kiinnostunut ihmisen anatomiasta, mytologiasta, erilaisista saduista, henkimaailmasta ja synkistä asioista.

Elli puolestaan pitää omina tekniikoinaan akvarelleilla ja akryyleilla maalaamista sekä piirtämistä väri- ja lyijykynillä ja tusseilla.

Hänen teoksissaan eletään toisenlaisessa, epätodellisessa maailmassa. Hahmot ja kummajaiset kurkistelevat kasvillisuuden seasta, vaeltavat tuntemattomilla poluilla tai ryömivät omiin piiloihinsa.

Näyttelytilan siskokset varasivat jo kaksi vuotta sitten. Näyttelyssä olevista töistä lähes kaikki ovat viime vuodelta.

He kertovat saaneensa kipinän taiteeseen ja taiteen tekemiseen jo aivan lapsina. Koulussa innostivat kuvaamataidontunnit.

Anni ja Elli Flink: Kontrasti. Raahen kirjaston näyttelytilassa tammikuun ajan. Avoinna ma–pe klo 9–19 ja lauantaisuin klo 9–16.