Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Attendo suun­nit­te­lee muuttoa – Sii­ka­pir­tin väki ehkä Raaheen Me­ri­lok­kiin

Attendo selvittelee Siikapirtin vanhusten hoivapalveluiden siirtämistä Raaheen. Muuttosuunnitelmien taustalla ovat henkilöstöpula ja sokkeloiset tilat. Asukkailla on palveluseteli, joten periaatteessa he voivat valita minkä hoivakodin tahansa.

Siikajoki/Keskikylä

Vanhusten hoivakoti Siikapirtin asukkailla saattaa olla muutto Raaheen edessä. Hoivakodin palveluja tuottava Attendo selvittelee, voisiko toiminnan ja asukkaat siirtää Merilokin hoivakotiin Raaheen.

– Mietimme vaihtoehtoja, joilla pystymme turvaamaan asukaspaikkojen saatavuuden. Yhdenkin työntekijän poissaolon paikkaaminen pienessä työyhteisössä on elintärkeää, mutta niin sijaisten kuin vakituisenkin henkilöstön löytämisessä on tällä hetkellä todella suuria haasteita, kertoo Attendon aluejohtaja Minna Hirvaskoski.

Lisäksi Siikapirtin tilat ovat Hirvaskosken mukaan hankalat ja epäkäytännölliset ikäihmisten laadukkaan elämän ja asukasturvallisuuden varmistamisen osalta. Rakennus on sokkeloinen eikä täytä nykyajan ergonomian ja työtehokkuuden vaatimuksia.

Siikapirtillä on tällä hetkellä 17 asukasta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.