Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Brahen hal­li­tus: Ruukin he­vos­kes­kuk­sen ta­pah­tu­mis­ta tehdään tar­vit­taes­sa ri­kos­il­moi­tus – MT: Suomen Hippos tekee po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön

Koulutuskuntayhtymä Brahe tekee Ruukin hevoskeskuksen tapahtumista tarvittaessa tutkintapyynnön tai rikosilmoituksen poliisiviranomaiselle. Asiasta on päättänyt kuntayhtymän hallitus käsiteltyään julkisuudessa paljon keskustelua herättänyttä tilannetta, jossa hevoskeskuksen toiminta on kyseenalaistettu vakavilla väitteillä hevosten kaltoinkohtelusta.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi perjantaina, että hevosurheilun ja -kasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos tekee poliisille tutkintapyynnön asiasta. Hippos on pyytänyt lisäksi oman selvityksen sekä oppilaitokselta että sen tiloissa toimivalta ravivalmentajalta.

Lehden mukaan myös opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on ollut kiinnostunut asiasta. Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtaja Petri Lempinen OKM:stä kertoi ministeriön olleen yhteydessä Koulutuskeskus Braheen tiistaina.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.