Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Brahen la­bo­ra­to­rio­alal­ta uusi väy­lä­opin­to­put­ki aina Oulun yli­opis­toon saakka

Koulutuskeskus Brahessa laboratorioalan opinnot aloittava opiskelija voi jatkossa edetä opinnoissaan Oulun yliopistoon saakka. Tämän mahdollistaa Brahen ja Centria-ammattikorkeakoulun luoma uusi väyläopintoputki, jossa laboratorioalan perustutkinto-opiskelija suorittaa laborantin ammatillisten opintojen aikana ammattikorkeakoulun kemiantekniikan kursseja.

Koulutuskeskus Brahen tiedotteen mukaan väylä on auki yliopistoon saakka, sillä Centrialla on olemassa valmis polku kemiantekniikan amk-opinnoista yliopisto-opintoihin. Centria-ammattikorkeakoululla, Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella ja Oulun yliopiston teknillisellä tiedekunnalla on ollut korkea-asteen koulutusväyläyhteistyötä 15 vuoden ajan.

Ammatillisiin opintoihin kuuluvat opintopaketit suoritetaan monimuotototeutuksina. Brahen opiskelijan ei siis tarvitse kulkea Kokkolassa, vaan opinnot voi suorittaa esimerkiksi Raahesta.

Centrian väyläopinnot suoritettuaan Brahen opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Centriaan erillishaussa. Se järjestetään samaan aikaan yhteishaun kanssa. Sisäänotettavalle opiskelijamäärälle ei ole kiintiötä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe