Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

En­sim­mäi­ses­sä ko­ro­na-aal­los­sa on menossa lop­pu­liu­ku, sanoo PPSHP:n joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri – "Niin kauan kuin ro­ko­tet­ta ei ole käy­tös­sä, jo it­se­suo­je­lu­vais­to ohjaa ihmisiä suo­jau­tu­maan"

Koronaepidemian ensimmäisestä aallosta on selvitty Pohjois-Pohjanmaalla hyvin, arvioi PPSHP:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

Oulussa ja laajemmin Pohjois-Pohjanmaalla on jo pitkään tullut ilmi enää yksittäisiä koronatapauksia.

Eri rajoitusten vaiheittainen purkaminen on käynnistynyt. Koulut avautuivat, kesäkuun alusta muun muassa ravintoloita ja liikuntapalveluita avautuu jälleen asiakkaille ja kokoontumisrajoitukset lieventyvät.

Voiko koronaepidemian ensimmäisen aallon sanoa olevan ohi, Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jarkko Huusko?

– Epidemiatilanne Oulun alueella on hyvin rauhallinen, mutta varoisin julistamasta ensimmäisen aallon olevan ohi. Jos ihmiset lähtevät käyttäytymään eri tavalla, tapausten määrä voi lähteä hyvinkin nopeasti uudelleen nousuun.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe