Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Fen­no­voi­ma: Eri­lai­sia riskejä kan­nat­taa aina ana­ly­soi­da – "tuemme ris­ki­ana­lyy­sin te­ke­mis­tä, jos meiltä apua pyy­de­tään"

Fennovoima uskoo, että riskianalyysin teko Pyhäjoen voimalahankkeesta ei vaikuta rakennusluvan aikatauluihin, jos analyysi tehdään muun luvituksen aikana.

Suomen poliittinen johto on Venäjän Ukrainaa uhkaavien toimien takia lausunut, että Puolustusministeriön haluama riskianalyysi Pyhäjoen ydinvoimalasta on syytä tehdä.

Fennovoiman viestintäjohtaja Sakari Kotola sanoo, että riskianalyysin vaikutus ydinvoimalan rakennusluvituksen aikatauluihin riippuu hyvin paljon siitä, milloin riskianalyysi tehdään.

– Jos se tehdään muun luvituksen aikana, sillä ei varmaan ole vaikutuksia aikatauluun. Mutta jos se tehdään myöhemmin, sillä voi olla vaikutuksia. Mutta siitä päättää Työ- ja elinkeinoministeriö, Kotola sanoo.

Kuinka merkittävää ja huolestuttavaa on hankkeenne kannalta, että tällainen riskianalyysi on nyt todettu tarpeelliseksi?

– Erilaisia riskejä kannattaa aina analysoida.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.