Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Hon­gan­pa­lon koulu saa pian saat­to­alueen

Hongan koulun ja Honganpalontien väliin tehdään pieni kiertotie, jonne lapsia voi turvallisesti kuljettaa kouluun. Tie tehdään kaupungin omana työnä.
Hongan koulun ja Honganpalontien väliin tehdään pieni kiertotie, jonne lapsia voi turvallisesti kuljettaa kouluun. Tie tehdään kaupungin omana työnä.

Koululaisten turvallisuus paranee Honganpalossa, kun Honganpalon koulun edessä olevaan metsään tehdään saattoalue koululaisia kuljettavia autoja varten.

Raahen kaupungin kuntatekniikan päällikkö Paula Pihkanen kertoo, että työt alkavat pian. Saattoalue valmistuu sorapäällysteisenä ja valaistuna jo tämän vuoden puolella. Lapsille tehdään samalla lyhyt kävelytie koululle.

Honganpalontien varteen tuleva saattoalue päällystetään ensi vuonna. Vastaavanlainen kiertotie lasten kyydittäjiä varten on Pattasten koululla.

Honganpalon koulun johtaja Anne-Maria Tokola kertoo olevansa hyvin kiitollinen siitä, että koululaisten liikenneturvallisuuteen saadaan nyt nopeasti parannus.

Koululta tehtiin aloite saattoalueen rakentamisesta, koska liikenteen ruuhkautuminen koulun ympärillä on koettu aamuisin ja koulun päätyttyä turvattomaksi.

Vanhemmat ovat käyttäneet saattoalueena koulun päätyä, minkä kautta liikkuu paljon lasten pyöräliikennettä. Osa vanhemmista on käyttänyt koulua aiempia liittymiä ja jopa Honganpalontietä pysähtymispaikkana.

Tokola muistuttaa, että Honganpalo on liikkuva koulu, joka kannustaa koululaisia käyttämään pyörää tai käymään koulua jalkaisin. Lasten tuominen autolla kouluun on kuitenkin lisääntynyt etenkin huonolla säällä, pakkasilla, sateilla ja liukkailla.

Vanhemmat kuljettavat lapsiaan kouluun muun muassa Malmitien ja Kasitien toiselta puolen, koska vilkkaiden teiden ylitykset koetaan vaarallisiksi.