Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

HYBRIT: Vedyllä pel­kis­te­tyn raudan omi­nai­suuk­sia on tut­kit­tu

SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin HYBRIT-yhteisprojektin uusi tutkimus osoittaa HYBRIT-teknologialla valmistetun, vedyllä pelkistetyn rautasienen ominaisuudet ja laadun.

SSAB:n tiedotteen mukaan testitulokset osoittavat, että suorapelkistys vedyllä antaa selkeästi paremman tuotteen, jota on helppo käsitellä, kuljettaa ja varastoida, sen lisäksi, että prosessi käytännössä eliminoi CO2-päästöt pelkistysvaiheessa.

HYBRIT-hankkeen tarkoituksena on kehittää uutta teknologiaa vetypohjaiseen raudan ja teräksen tuotantoon. Tavoitteena on luoda fossiilivapaa arvoketju kaivoksesta valmiiseen terästuotteeseen. Kesäkuussa 2021 HYBRIT-hanke onnistui valmistamaan maailman ensimmäiset erät vedyllä pelkistettyä rautasientä pilottilaitoksessa, joka rakennettiin Ruotsin energiaviraston tuella.

Uudet testitulokset HYBRIT-pilottilaitoksesta ja T&K-laboratoriosta osoittavat, että vedyllä suoraan pelkistetty rauta (DRI) takaa tuotteen, jonka ominaisuudet ja laatu ovat huomattavasti parempia kuin perinteisen teräksen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.