Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Jä­te­lain uu­dis­tus tuo la­jit­te­lun yhä pie­nem­pien ta­lo­yh­tiöi­den pi­hoil­le – Yleisiä la­jit­te­lu­pis­tei­tä tar­vi­taan vä­hem­män, mutta muo­vin­ke­räys­pis­tei­den määrää li­sä­tään

Jätelaki on uudistumassa niin, että jo vähintään viiden asunnon taloyhtiössä on lajiteltava erikseen biojäte, lasi, metalli, kartonki ja muovi.Raahessa vain K-Citymarketin pihalla on muovinkeräyspiste. Toinen piste saadaan ehkä uuden jätelain myötä, kun muovinkeräyspisteiden minimimäärä Suomessa nousee. Muita keräyspisteitä taasen vaaditaan vähemmän lajittelun siirtyessä enemmän taloyhtiöille.
Raahessa vain K-Citymarketin pihalla on muovinkeräyspiste. Toinen piste saadaan ehkä uuden jätelain myötä, kun muovinkeräyspisteiden minimimäärä Suomessa nousee. Muita keräyspisteitä taasen vaaditaan vähemmän lajittelun siirtyessä enemmän taloyhtiöille.
Kuva: Sandra Korhonen

Taloyhtiöiden kannattaa alkaa järjestelemään jäteastioitaan uusiksi. Syksyllä eduskuntakäsittelyyn tulevassa jätelakiehdotuksessa taajamassa jo vähintään viiden asunnon kiinteistössä on lajiteltava erikseen biojäte, lasi, metalli, kartonki ja muovi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.