Joonas Donskoi: Seit­se­mäs ai­vo­tä­räh­dys pisti pään se­kai­sin

Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kaivoi itse hau­tan­sa: Pie­hin­gin erämaan pro­feet­ta Aukusti halusi auttaa loppuun asti

Piehingin korpifilosofi Kusti Pehkonen kaivoi itse oman hautansa. Sen voi lukea pian ilmestyvästä kirjasta Kustin polut.

"Koskela sijaitsee kaukana Piehingin sydänmaalla, suojassa kaikelta muulta maailmalta, paitsi villieläimiltä. Lähellä virtasi Poikajoki, jossa oli pieni koski, johon saattoi tehdä kotitarvemyllyn. Raivata peltoa sen verran, jotta lehmille ja hevoselle sai ruokaa. Nevaniittyjä ympärillä, joista kesällä sirpillä leikattiin heinää, takkavihdalla ne kannettiin kotia talven varalle latoon."

Näin aloittaa piehinkiläinen eläkeläinen Pirjo Järvelä-Siuvatti kirjan Aukusti Pehkosesta, joka syntyi 1900-luvun alussa Koskelan varsin isoon taloon ja jota kutsuttiin myös Koskelan Kustiksi.

Myöhemmin Kusti sai mainetta ja sen myötä muitakin nimiä, kuten erämaan profeetta, korpifilosofi, humanisti ja sydänmaiden filosofi, sillä hän tuli tutuksi ihmisenä, joka jakoi elämänohjeita.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.