Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Koi­vu­luo­to Aree­naan voi jär­jes­tää mitä tahansa – Ko­ko­luok­ka kelpaa vaikka Kaija Koolle

Koivuluoto Areenan ovet avautuvat 2025 joulukuussa, jos kaikki menee suunnitellusti. Valmistuttuaan halli tulee tarjoamaan tilat monenlaisille tapahtumille, kuten messuille, urheilutapahtumille, seminaareille ja suuria yleisömääriä vetäville konserteille.

Markus Mattila (ps) teki vastaesityksen, jonka mukaan hän hyväksyy hankesuunnitelman, mutta ei siihen liittyvää kustannusarviota, joka pitää arvioida uudestaan, koska se ylittää investointisuunnitelmaan hyväksytyn määrärahan. Vastaesitys ei saanut kannatusta.

Tällä hetkellä Koivuluoto Areenan hintalappu on 10,5 miljoonaa euroa. Raahen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Toni Ojala myöntää, että kohonneet rakennuskustannukset ovat isoin huoli sekä viranhaltijoilla että luottamushenkilöillä.

– Ongelma on valtakunnallinen. Rakentaminen maksaa nyt eri tavalla kuin kolme vuotta sitten. Tilanne on mikä on. Lopullinen rakennuksen hinta nähdään vasta kilpailutuksen yhteydessä. Nyt kustannuslaskija laskee kokonaisuuksia hiukan varman päälle, Ojala sanoo.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_