Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Ko­ro­na­näy­tet­tä ei oteta ke­sä­kuus­ta alkaen enää lauan­tai­sin RAS:n in­fek­tio­po­li­kli­ni­kal­la – Py­hä­joen tuore tar­tun­ta­ta­paus ei ole osa Kes­ki-Poh­jan­maan mit­ta­vaa tar­tun­ta-aal­toa

Koronavirustestejä tehdään kesäkuun alusta lähtien Raahessa vain arkisin.
Koronavirustestejä tehdään kesäkuun alusta lähtien Raahessa vain arkisin.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tiedottaa, ettei infektiopoliklinikan koronanäytteenotto palvele kesäkuun alusta enää lauantaisin. Muutoksella ohjataan hoitajaresurssia näytteenotosta rokotustyöhön.

Mikäli koronaoireita ilmaantuu viikonlopun aikana, ei henkilön tule hakeutua päivystykseen, vaan pysyä kotona, välttää kontakteja ja varata näytteenottoaika maanantaille.

– Jos taas tunnet oireita arkena, kannattaa näytteenottoon hakeutua matalalla kynnyksellä, ettei testaamisen tarve yllätä viikonloppuna, jolloin palvelua ei ole saatavilla, RAS tiedottaa.

Koronatilanne on ollut kuntayhtymän alueella viime aikoina rauhallinen. Uusia positiivisia tapauksia on tullut harvakseltaan, ja infektiopoliklinikan tekemät koronanäytteenotot ovat olleet laskevalla käyrällä.

– Muistutamme kuitenkin, että esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla uusia koronatapauksia on tullut viime aikoina paljon. Kehotamme jokaista edelleen noudattamaan aiemmin annettuja koronaohjeita, kuten hyvää käsihygieniaa, turvavälien säilyttämistä ja kasvosuojusten käyttöä esimerkiksi kauppareissujen aikana, RAS:n nettisivuilla korostetaan.

Pyhäjoelle kirjattiin THL:n listauksessa tiistaina yksi tartunta.

Pyhäjoen tuore tartuntatapaus ei ole osa Keski-Pohjanmaan mittavaa tartunta-aaltoa.

– Se on muualta tullut ja kirjautunut vähän viiveellä, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Marjukka Manninen valottaa.

Juttua päivitetty 18.5. kello 15.52. Lisätty tieto siitä, ettei Pyhäjoen tartuntatapaus ole Keski-Pohjanmaalta peräisin.