Hyvää itsenäisyyspäivää! : It­se­näi­syys­päi­vän Raahen Seutu il­mes­tyy nä­köis­leh­te­nä

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ko­ro­na­ta­paus FC Raahen jal­ka­pal­lo­jouk­kuees­sa – 21 al­tis­tu­nut­ta ja kaikki ka­ran­tee­niin

Raahessa ja Siikajoella on kirjattu viime päivinä useita koronavirustapauksia.
Raahessa ja Siikajoella on kirjattu viime päivinä useita koronavirustapauksia.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen alueella on todettu neljä positiivista koronatapausta, joista kaksi on Raahessa ja kaksi Siikajoella. Yksi positiiviseksi todetuista henkilöistä kuuluu raahelaiseen jalkapallojoukkueeseen, joka pelasi ottelun viime viikon torstaina Oulussa. Tartunnan saanut alkoi oirehtia lauantaina 7. elokuuta, jonka jälkeen hän hakeutui testeihin.

Ottelussa pelasivat FC Raahen 2008 syntyneiden ja OLS-Idän joukkue, jossa on mukana vuosien 2006-2008 välillä syntyneitä pelaajia. Peli pelattiin Oulussa Pateniemen kentällä noin kello 16.30-20.00. Oulun joukkueen ei katsota altistuneen koronalle, joten heitä ei aseteta karanteeniin. OLS:n joukkueen jäsenten on kuitenkin kehotettu tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan herkästi testeihin, mikäli oireita ilmenee.

FC Raahen jalkapallojoukkue todettiin altistuneeksi. Näin olleen koko joukkue toimihenkilöineen, yhteensä 21 henkilöä on määrätty 10 päivän karanteeniin, joka päättyy 15. elokuuta.

Jalkapallo-ottelun lisäksi positiiviseksi todettu henkilö on altistanut yhteensä 8 muuta ihmistä. Siikajoelle kirjatussa toisessa koronatapauksessa on niin ikään 8 altistumista. Jokainen altistunut kontaktoidaan puhelimitse. Kontaktointi on tällä hetkellä vielä kesken.

Raaheen tulleet positiiviset tapaukset liittyvät aiempiin altistumisiin. Molemmat olivat jo ennestään karanteenissa, eikä heistä tullut uusia altistumisia.

Juttuun korjattu 11.8. kello 15.59 OLS:n ikäluokka oikeaksi.