Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ko­ro­na­tar­tun­to­ja edel­leen paljon Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Sai­raa­la­hoi­toa tar­vit­se­vien po­ti­lai­den määrä kas­va­nut

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronatilannetta tiistaina 15. maaliskuuta. Ryhmä ei linjannut muutoksia alueen koronasuosituksiin, vaan suositukset esimerkiksi maskien käytöstä sekä etä- ja lähityön yhdistämisestä työpaikoilla pidetään toistaiseksi voimassa.

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on alueella liikkeellä paljon, mutta tauti sairastetaan pääasiassa lieväoireisena, tavallisen flunssan tapaan.

Sairaalakuormitus alueen sairaaloissa on säilynyt alkuvuoden ajan maltillisella tasolla, vaikka sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä onkin nyt hienoisessa nousussa. Kuormitus näkyy erityisesti perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat säilyneet edelleen noin 15 päivittäisen potilaan tuntumassa.

Epidemiatilannetta seurataan aktiivisesti ja suosituksia ja rajoituksia voidaan tilanteen niin vaatiessa tarkastella uudelleen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.