Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Koulut tar­joa­vat työ­vä­li­neet uusille opis­ke­li­joil­le: "Aika näyt­tää, tul­laan­ko kou­lu­tuk­sen jär­jes­tä­jiä vas­taan"

Toiseen asteen koulutus muuttuu laajennetun oppivelvollisuuden myötä maksuttomaksi. Koulutuksen järjestäjien tulee tarjota koulutuksissa tarvittavat työvälineet. Lybeckerille ollaan hankittu tietokoneita lainattavaksi opiskelijoille. Pyhäjoen lukion arkeen muutos ei vaikuta lähes ollenkaan.

Ella Wedmanin ei tarvitse hankkia omia välineitä graafisen alan koulutusta varten. Toisaalta toisen asteen koulutus on hänelle pakollinen.
Ella Wedmanin ei tarvitse hankkia omia välineitä graafisen alan koulutusta varten. Toisaalta toisen asteen koulutus on hänelle pakollinen.
Kuva: Juulia Korkiakangas

Laajennettu oppivelvollisuus koskee nyt toisen asteen aloittavia opiskelijoita. Toisen asteen opinnot ovat heille maksuttomia. Koulutuspaikan pitää siis kustantaa opiskelijoille muun muassa oppikirjat, mahdolliset tietokoneet ja työvaatteet.

Koulutuskeskus Brahen luovien alojen toimialapäällikkö Milka Grekula kertoo, että Mediakeskus Lybeckerillä uusien opiskelijoiden tuloon on varauduttu hankkimalla parisenkymmentä lainattavaa tietokonetta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.