Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kun­to­sa­lil­le viisi asia­kas­ta ker­ral­laan – Py­hä­joen kunnan va­rau­tu­mi­sen joh­to­ryh­mä linjasi ko­ro­na­toi­men­pi­teet 15. tam­mi­kuu­ta saakka

Koronatoimenpiteet rajoittavat kuntosalin käyttöä muun muassa Pyhäjoella.
Koronatoimenpiteet rajoittavat kuntosalin käyttöä muun muassa Pyhäjoella.
Kuva: Vesa Joensuu

Pyhäjoen kunnan varautumisen johtoryhmä linjasi maanantaina koronatoimenpiteet ajalle 3.–15. tammikuuta nojautuen aluehallintoviraston 29. joulukuuta tekemään päätökseen.

Kunnan kirjastossa voi olla korkeintaan kymmenen ja kuntosalissa viisi asiakasta kerrallaan.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti suljettuna ovat koulujen liikuntatilat, Monitoimitalo ja Monela.

– Kyseiset tilat ovat kuitenkin käytettävissä 2005 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen tuottamiseen, rajoituksissa selvennetään.

Kunta antoi myös laajennetun etätyösuosituksen siten, että  kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti, mikäli se on työsuorituksen kannalta mahdollista.

– Suositellaan mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöjä sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Maskisuositukset koskevat yli 12-vuotiaita.

Suositus koskee kaikkia riippumatta rokotesuojasta julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, peruskouluissa 3. luokasta lähtien sekä lukiossa, työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Suositus koskee myös harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan käyttämissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, kun he ovat lähikontaktissa potilaiden tai asiakkaiden kanssa, suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita. Se on voimassa myös yksityisten palveluntarjoajien tiloissa kuten esimerkiksi kaupoissa, pankeissa ja apteekeissa.

Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on kielletty aluehallintoviraston päätöksellä.

Yksityistilaisuuksia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina.

Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vierailussa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.

– Mikäli vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse tehdään, toimitaan THL:n ”Vierailut pitkäaikaishoidon ja -hoivan toimintayksiköissä koronavirus aikana” -ohjeen mukaisesti.

Rokotesuojan saavuttamiseksi niiden, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotesuojaa, on syytä hakeutua koronarokotukseen.

Kotitestejä, antigeenitestejä, suositellaan hyvänä lisänä terveydenhuollossa tehtävien koronatestien rinnalle. Jos kotitestistä saa positiivisen testituloksen, tulee se vahvistaa terveydenhuollossa tehtävällä koronatestillä. Negatiivisella kotitestillä ei voi vapautua virallisesta eristyksestä tai karanteenista.