Liki 50 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa seu­tu­kun­taan

Uusista tartunnoista edelleen yli 90 prosenttia tulee rokottamattomille.

Koronatartuntoja tulee nyt varsin paljon myös Raahen seutukuntaan.
Koronatartuntoja tulee nyt varsin paljon myös Raahen seutukuntaan.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen seutukunnasta raportoitiin maanantaina 47 uutta koronavirustartuntaa. Niistä 42 kirjattiin Raaheen ja viisi Siikajoelle. Lukemat ovat isot, sillä siihen on laskettu tartunnat perjantaista alkaen.

Koko maan osalta THL raportoi samaiselta ajalta 3 166 uutta koronatartuntaa. Niistä Pohjois-Pohjanmaalle kirjattiin 419.

– Näyttää, että tilanne kiihtyy ja kiihtyy koko ajan. Edelleenkin noin 50 prosenttia on perheen sisäisiä tartuntoja, loput tulee julkisilla paikoilla, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri Aleksi Lehtonen valottaa.

Sairaalahoidossa on koko maassa 293 koronapotilasta,  joista 36 on tehohoidossa. Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on noussut perjantaista 33:lla ja tehohoidossa olevien määrä viidellä.

Raahen seutukunnan koronapotilaita on ollut myös sairaalahoidossa. He ovat Lehtosen mukaan olleet rokottamattomia.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 13 koronapotilasta, kertoo oyskorona-sivusto. Määrä on noussut kahdella perjantaista.

OYSissa on hoidettu elokuun alusta 80 koronapotilasta, joista täysin rokottamattomia on ollut 77,5 prosenttia. Kaksi rokotetta saaneita potilaita on ollut 15 prosenttia ja yhden rokotuksen saaneita 7,5 prosenttia.

Lehtonen muistuttaa, että suuri osa tartunnoista tulee heille, jotka eivät ole saaneet kahta rokotusta.

– Edelleenkin yli 90 prosenttia tartunnoista on rokottamattomilla. Rokotteet kannattaa käydä hakemassa, mutta onkohan jo liian myöhäistä sille. Näyttää, että kaikki tulee sille altistumaan, Lehtonen toteaa.

Suomessa on raportoitu maanantaina 14 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.