Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Luvassa on tiukkaa päät­tä­mis­tä – Ensi vuonna va­lit­ta­vil­la val­tuu­te­tuil­la on edes­sään suuria ja vai­kei­ta pää­tök­siä

Tulevaisuus ei voi kuitenkaan olla pelkkää leikkaamista, vaan tarvitaan myös satsauksia.

Raahen Seutu kysyi muutamalta seutukunnan vaikuttajalta, millä mielin he odottavat ensi vuonna alkavaa valtuustokautta ja mitkä ovat heidän mielestään ensi valtuustokauden haasteet. Raahen kaupunginjohtajan Ari Nurkkala sanoo, että tuleva valtuustokausi tulee olemaan ehkä Raahen historian vaikein. Edessä ovat lopulliset päätökset kaupungin palveluverkon ja toimintojen supistamisesta tai keskittämisestä. Nykyisen mallin ja palvelutason ylläpitäminen ei ole mahdollista tällä hetkellä tiedossa olevien talousraamien puitteissa.

Nurkkala sanoo, että tulevat valtuutetut joutuvat erittäin suurella todennäköisyydellä tekemään pakotettuina lainsäädännön edessä mahdollisesti oman sidosryhmänsä elintasoa ja palvelujen saatavuutta heikentäviä päätöksiä.

– Miellyttävien ja sävyltään positiivisten asioiden osuus päätöksenteossa on tulevana valtuustokautena pienehkö.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.