Ly­bec­ke­rin opis­ke­li­joi­den syksyn aikana tehtyjä töitä esi­tel­lään Raahen kir­jas­tos­sa

Lybeckerin opistolla tänä syksynä aloittaneen Emma Hyvärin työn aiheena oli syksyn satoa. Hän teki sen alusta loppuun Photoshopilla, jota ei ollut aiemmin käyttänyt. Emma Hyvärin työ oli esillä Lybeckerin opiston näyttelyssä Raahen kirjastolla. Eira Kelan työ Kelot on esillä Lybeckerin opiston näyttelyssä Raahen kirjastolla. Nelli Koivulan vasemmalla ylhäällä oleva työ Ensimmäinen pride eli mellakka on toteutettu sekatekniikalla.
Lybeckerin opistolla tänä syksynä aloittaneen Emma Hyvärin työn aiheena oli syksyn satoa. Hän teki sen alusta loppuun Photoshopilla, jota ei ollut aiemmin käyttänyt.
Lybeckerin opistolla tänä syksynä aloittaneen Emma Hyvärin työn aiheena oli syksyn satoa. Hän teki sen alusta loppuun Photoshopilla, jota ei ollut aiemmin käyttänyt.

Syksyn satoa -näyttely esittelee laajasti Lybeckerin kuvataiteen ja graafisen suunnittelun opiskelijoiden töitä.

Nimi Syksyn satoa kuvaa hyvin näyttelyn ideaa, koska suurin osa teoksista on valmistunut tänä syksynä.

Kuvallisen ilmaisun opiskelijat ovat perehtyneet kuvan rakentamisen tutkinnon osaan sekä taidegrafiikkaan.

Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat opiskelleet värioppia ja kuvan sommittelun mahdollisuuksia.

Toisen vuoden opiskelijat ovat opiskelleet taidegrafiikan etsaus- ja akvatintatekniikoita.

Taidegrafiikan teosten aiheet kumpuavat osin opiskelijoiden omista ideoista, mutta esillä on myös Raahe-aiheisia teoksia.

Esillä on myös veistossavesta tehty kokonaisuus Kelot, jonka Eira Kela teki koulutussopimusjaksollaan Anu Pentikin keramiikkatehtaalla Posiolla.

Kelot oli Kelan kuvanveiston näyttötyö. Aiheena vanhat puut sopivat hänen polttopiirustusharrastukseensa. Polttopiirustuksessa puuhun tai kaarnaan poltetaan tekstiä ja erilaisia kuvioita.

– Kelopuu on hienon näköinen materiaali, ja siitä tulee mieleen karu Suomen Lapin luonto, Eira Kela sanoo.

Kela opiskelee Lybeckerillä sekä graafista suunnittelua että kuvataidetta.

– Ne täydentävät hyvin toisiaan.

Hän on ollut mukana myös Lybeckerin opiston Vuosi yrittäjänä -toiminnassa. Graafisen suunnittelun oppeja hän on hyödyntänyt suunnitellessaan yrityksensä ilmettä.

Hän teki Pentikillä myös toisen näytön samaan kuvataiteen materiaalien ja menetelmien käyttö -opintokokonaisuuteen liittyen. Sitä varten hän teki keramiikasta aakkosia, jotka tulevat aikanaan Pentik-kartanolle lasten luontopolun yhteyteen Posiolla, Timisjärvellä.

– Enenevässä määrin tehdään koulutussopimusjaksoilla näyttöjä, Lybeckerin kuvataiteen opettaja Raija Korppila sanoo.

Opiskelujen aikana tehdään myös paljon tilaustöitä esimerkiksi yrityksille.

– Opiskelu ei tapahdu enää pelkästään koulussa, Korppila sanoo.

Kela opiskelee Lybeckerillä toista vuotta. Opintojen jälkeen hän haluaisi jollain tavalla jatkaa yritystään, jossa voisi yhdistää polttopiirustusta ja graafista suunnittelua.

Graafisen suunnittelun opiskelijoilta on esillä digitaalisesti toteutettuja teoksia, joiden aiheena on lasimaalaukset sekä syksyiset tunnelmat.

Suoraan peruskoulusta Lybeckerille tullut Emma Hyväri teki oman syksyaiheisen teoksensa ensin Photoshopilla mustavalkoisena. Sen jälkeen hän lisäsi työhön värejä. Hän harjoitteli samalla myös Photoshoppia, jota hän ei ollut aiemmin käyttänyt. Aikaisemmin hän on käyttänyt ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa. Toisen näyttelyssä olleen työnsä hän teki Illustratorilla, eli vektorigrafiikkaan perustuvalla piirto-ohjelmalla.