Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi so­siaa­li­ses­ta ei kes­kus­tel­la so­te-uu­dis­tuk­ses­sa?

MIELIPIDE On helppo yhtyä erityisasiantuntija Alpo Heikkisen HS:n (12.1) mielipidekirjoituksen hämmentäviin tuntoihin, joita poliittinen keskustelu sote-uudistuksesta herättää. Miksi sosiaalihuollon haasteet eivät saa tilaa keskustelussa? Viimeksi tämä tuli esiin viime viikolla puolueiden puheenjohtajien YLEn vaalitenteissä. Huomio kohdistui lähes kokonaan terveydenhuollon kysymyksiin sosiaalipalvelujen jäädessä paitsioon lukuun ottamatta vanhuspalveluja.

Näin epätasapainoinen asetelma ei tietenkään voi olla hyvinvointialueen rakentamisessa. Uudistuksen keskeinen tavoite on sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen toiminnallinen integraatio eli palvelujen yhteensovittaminen asiakkaiden palvelutarpeiden edellyttämällä tavalla. Sosiaalihuolto tarjoaa sosiaalipalveluja, sosiaalista tukea, ohjausta ja neuvontaa ihmisen elinkaaren eri vaiheissa sisältäen lasten, nuorten ja perheiden palvelut, työikäisten palvelut ja ikäihmisten palvelut sekä erityispalveluina muun muassa lastensuojelu ja vammaispalvelut. Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus kiinnittyvät kaikkiin mainittuihin palveluihin.

Sosiaalihuollon ydinkäsite on sosiaalinen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe