Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Niin sitä teh­das­ta pe­rus­tet­tiin: Raahen Teat­te­rin näy­tel­mä kertoo Rau­ta­ruu­kis­ta senkin mistä ei hir­veäs­ti hiis­kut­tu

Paljon liikkuu Rautaruukista legendoja, ja osa mehuisimmista mahtuu tähän näytelmään. Raahen Teatteri saa vihdoin ensi-iltaan kaksi vuotta valmistellun Täyttä terästä -näytelmän.

Tätä näytelmää ovat piinanneet koronarajoitusten aiheuttamat esitysten peruutukset ja traagiset ja yllättävät pääosan esittäjien kuolemantapaukset, mutta mitään siitä ei näy, kun Raahen Teatterin väki heittää rooliasut ylleen ja alkaa eläytyä Raahen rautatehtaan tuloa edeltäneeseen aikaan. Vanha sanonta pitää Raahessakin: Show must go on.

Raahelainen käsikirjoittaja Pauli Ylitalo on koonnut tarinaan hämmentäviä faktoja tehtaan hankkimisen vaiheista. Ne vetävät vertoja nykyisin seuratuille ydinvoimalan tai kultakaivoksen ylä- ja alamäille. Tarinaa on ryyditetty teatterille tarpeellisella fiktiolla, jota edustaa Saloisissa lähellä tehtaan paikkaa asustava Riipakan perhe taustajoukkoineen.

Kaikki eivät ehkä enää muistakaan, mutta ei tänne alun perin mitään Rautaruukkia suunniteltu vaan Otanmäki Oy:n rautatehdasta.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_