Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Nyt tämäkin on sel­vi­tet­ty: pe­rus­suo­ma­lai­sil­le maistuu kebab ja keitot, kes­kus­ta­lai­sil­le koti- ja gril­li­ruo­ka

Eduskuntavaalien alla selvitetään kaikenlaista, jopa ruokailutottumuksia. Suuri suomalainen ruokabarometri selvitti lempiruokia, mutta ei kansanedustajaehdokkaiden, vaan eri puolueiden kannattajien.

Ruokabarometrin teettänyt Foodora tulkitsee poliittisen taustan vaikuttavan ruokatottumuksiimme ja barometrin osoittavan, että stereotypiat pitävät hämmentävän hyvin kutinsa: Siinä missä perussuomalaisten kannattajat ovat vannoutuneita liharuokien syöjiä, vihreiden ja vasemmiston kannattajat valitsevat useammin kasviksia. Kokoomuslaiset panostavat arjen luksukseen äyriäisten ja ravintolaruoan muodossa.

– Perinteisempinä ruokapuolueina erottuvat SDP ja keskusta, joiden kannattajille suomalainen kotiruoka on ylivoimaisesti mieluisinta. Myös perussuomalaisten kannattajat suosivat perinteisiä suomalaisia kotiruokia, mutta lisäksi heidän lempiruoissaan korostuvat lihaisammat vaihtoehdot, kuten hampurilaiset, grilliruoka ja kebab, toteaa toimitusjohtaja Joonas Kuronen Foodoran tiedotteessa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.