OYSiin ei ole tullut uusia ko­ro­na­po­ti­lai­ta moneen viik­koon – sai­raa­lan vie­rai­lu­ra­joi­tuk­sia pu­re­taan vä­hi­tel­len

Oulun yliopistollinen sairaala aloittaa vähitellen vierailurajoituksien purkamisen ja sairaalan normaalin toiminnan palauttamisen.

Nyt puolisot ja tukihenkilöt pääsevät osallistumaan synnytykseen myös käynnistysvaiheessa ja synnytyksen jälkeen.
Nyt puolisot ja tukihenkilöt pääsevät osallistumaan synnytykseen myös käynnistysvaiheessa ja synnytyksen jälkeen.
Kuva: Maiju Torvinen

Oulun yliopistollinen sairaala aloittaa vähitellen vierailurajoituksien purkamisen ja sairaalan normaalin toiminnan palauttamisen. Sairaalassa on ollut vierailurajoituksia koronavirusepidemian vuoksi jo parin kuukauden ajan. 

PPSHP:n mukaan koronaepidemia on pysynyt alueella rauhallisena, joten sairaalan normaalia toimintaa voidaan palauttaa ja rajoituksia purkaa. Sairaanhoitopiiri kertoo, ettei OYSiin ole tullut uusia koronapotilaita moneen viikkoon. 

Jatkossa puolisot ja tukihenkilöt saavat osallistua synnytykseen myös käynnistysvaiheessa ja synnytyksen jälkeen. Koronaepidemian aikana he ovat saaneet osallistua synnytykseen vain sen ajan, kun synnyttäjä on synnytyssalissa. Tukihenkilöt ja puolisot saavat osallistua myös keisarinleikkaukseen. 

Vierihoito-osastolla eivät toistaiseksi saa vierailla muut kuin puolisot tai tukihenkilöt. 

Vierailurajoituksia puretaan myös muilla osastoilla. Sairaanhoitopiirin mukaan omaiset saavat vierailla yksi kerrallaan, kun vierailusta sovitaan etukäteen osaston kanssa. Vierailulla on noudetattava varovaisuutta ja hyvää käsihygieniaa, eikä vierailulle pidä tulla flunssaisena.