Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pää­kir­joi­tus: Kaikki keinot käyt­töön lu­ke­mi­sen edis­tä­mi­sek­si

Raahen kirjastossa houkuteltiin kesälukukampanjalla lapsia kirja-ahmateiksi. Lukemalla kolme kirjaa sai panna yhden ahmatin kirjastossa olevalle taululle. Kuudella kirjalla sai kaksi ahmattia.

Kampanjaan osallistui 36 kirjastoa. Kaikkiaan ahmatteja kertyi yli 1 200. Suurin kirja-ahmattilauma löytyi Raahesta. Taakse jäi esimerkiksi Oulun pääkirjasto.

Koululaisia houkutellaan lukemaan myös tänään Raahen kirjamessujen aikana järjestettävillä dramatisoiduilla kirjavinkkauksilla. Kolmatta kertaa järjestetyt vinkkaukset ovat lisänneet suosiotaan vuosi vuodelta. Torstaihin mennessä kahdesta tilaisuudesta toinen oli jo täynnä.

Vinkkausten suosio ei ole ihme, sillä Raahen Teatterin näyttelijät onnistuivat jo ensimmäisellä kerralla loistavasti. Kirjojen henkilöt heräsivät Raahesalin näyttämöllä henkiin.

Lukeminen on periaatteessa yksinäistä puuhaa, mutta esimerkiksi ahmatteja keräämällä ja vinkkauksia järjestämällä siitä saadaan yhteisöllistä ja hauskaa. Lasten- ja nuortenosastonjohtaja Arja Nevala kertoo toisaalla lehdessä, että Raahessa lapset lukevat ahkerasti myös kampanjattomina aikoina.

Kun lapsia houkutellaan lukemaan, innostus voi tarttua koko perheeseen. Näin kävi lukuahmattikampanjassakin. Raahen kirjastossa huomattiin, että myös nuoret ja aikuiset halusivat ryhtyä ahmimaan. Se haluttiin kirjastossa sallia. Lukeville ihmisille kannattaa antaa periksi.