Tilaajille

Pat­ta­sis­sa muu­tok­sia ope­tus­ti­loi­hin, bio­lo­gian ja maan­tie­don luokat seu­ra­kun­ta­ta­lol­le

Raahen kaupunki on vuokraamassa Pattasten yläkoulun käyttöön tilaa Pattijoen seurakuntatalolta, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Pattasten koulusta.
Raahen kaupunki on vuokraamassa Pattasten yläkoulun käyttöön tilaa Pattijoen seurakuntatalolta, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Pattasten koulusta.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen tulevaisuuslautakunta saa ensi viikolla päätettäväkseen Pattasten koulun tilajärjestelyjä. Rehtori Virve Heikkilä esittää, että Pattasten koulussa alakoulun yleisopetuksen ryhmä siirretään turvallisuuden ja valvonnan parantamiseksi Pietarinpolun rivitalon vuokratiloista alakoulun tiloihin. Rehtori esittää myös Pattasten alakoulun erityisluokan siirtämistä Harakkamäen koululle. Molemmista muutoksesta on jo järjestetty keskustelutilaisuus oppilaiden huoltajille.

Rehtori esittää myös yläkoulun biologian ja maantiedon luokkien opetuksen siirtämistä Raahen seurakunnalta vuokrattaviin tiloihin Pattijoen seurakuntatalolle. Syynä on yläkoululla biologian ja maantiedon luokissa havaittu sisäilmaan liittyvä oireilu. Myös Pattasten koulun kuraattori on siirtymässä työskentelemään kuluvan kevätlukukauden ajaksi seurakuntatalon sekä Harakkamäen koulun tiloihin.

Raahen kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lucina Hänninen esittää, että tulevaisuuslautakunta hyväksyisi Pattasten koulun tilajärjestelyjen toteuttamisen rehtorin esityksen mukaisesti kevätlukukaudella 2020. Esitettyjen järjestelyjen taustalla on Pattasten koulussa syyslukukauden aikana vastaan tulleet tiloihin ja toimintaan liittyvät haasteet.