Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pit­kä­ai­kais­työt­tö­myys taas kas­vus­sa, avoin­ten työ­paik­ko­jen määrä laski

Työttömyys kasvoi kesäkuun aikana niin Raahen seutukunnassa kuin koko Pohjois-Pohjanmaallakin. Kesäkuun lopussa työttömiä oli seutukunnassa 1534. Toukokuussa työttömiä oli 1369, eli nousua on ollut 165 työttömän verran. Työttömyysluvut sisältävät myös lomautetut.

Koko Pohjois-Pohjanmaan tasolla noussutta työttömyyttä selittävät osittain oppilaitoksista juuri valmistuneet työnhakijat.

Korkeimmillaan seutukunnan työttömyys on tänä vuonna ollut tammikuun lopussa, jolloin työttömiä työnhakijoita oli 1761. Maaliskuuta lukuun ottamatta työttömyys on koko ajan laskenut seutukunnan alueella. Maaliskuussakin työttömyys nousi vain kahdeksalla työttömällä, eli kesäkuun kasvu on huomattava alkuvuoteen verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömyys oli kesäkuun lopussa korkeammalla kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna. Seutukunnassa pitkäaikaistyöttömiä oli 471. Pitkäaikaistyöttömyys laski koko ajan maaliskuusta toukokuuhun.

Koko Pohjois-Pohjanmaan alueella pitkäaikaistyöttömyys on ollut nousussa koko vuoden ajan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.