Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­le suo­si­tus siirtyä etä­työ­hön - "Meillä on vielä mah­dol­lis­ta ra­joit­taa epi­de­mian laa­je­ne­mis­ta"

Johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen johtama Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on päättänyt kahdesta alueellisesta suosituksesta liittyen etätyöhön ja maskien käyttöön.
Johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen johtama Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on päättänyt kahdesta alueellisesta suosituksesta liittyen etätyöhön ja maskien käyttöön.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa etätyöhön siirtymistä. Etätyöhön kannustetaan Pohjois-Pohjanmaalla sellaisessa tilanteissa, joissa työtehtävät sen sallivat ja etätyön tekeminen on mahdollista.

– Meillä on vielä mahdollista rajoittaa epidemian laajenemista Pohjois-Pohjanmaalla, toteaa PPSHP:n johtajaylilääkäri ja alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen.

– Nyt on oikea aika siirtyä työskentelemään etänä, jos se vain on mahdollista. Sellaisilla työpaikoilla missä tämä ei ole mahdollista, kannattaa miettiä erilaisia järjestelyjä lähikontaktien vähentämiseksi.

Sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa hoidossa suositus henkilökunnan suunenäsuojainten käytöstä on ollut voimassa jo keväästä saakka. Nyt tämä suositus laajenee terveydenhuollon potilastyöhön niissä tilanteissa, missä turvavälejä ei voida säilyttää. Maskisuositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita. Korpelaisen mukaan maskin käytöllä halutaan suojata riskiryhmään kuuluvia potilaita.

Suositukset ovat voimassa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella maanantaista 12. lokakuuta lähtien toistaiseksi.

STM:n luokituksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perusvaiheessa, mutta päivittäisten positiivisten koronanäytteiden lukumäärä kasvaa koko ajan, sillä uusia koronatartuntoja todetaan nyt päivittäin.