Py­hä­joel­la tulee per­jan­tai­na voimaan laa­jen­net­tu etä­työ­suo­si­tus

Pyhäjoen kunnan varautumisen johtoryhmä päätti uusista koronarajoituksista maanantaina.
Pyhäjoen kunnan varautumisen johtoryhmä päätti uusista koronarajoituksista maanantaina.
Kuva: Vesa Joensuu

Pyhäjoen kunnan varautumisen johtoryhmä on päättänyt koronarajoituksista Pyhäjoella 26. marraskuuta ja 25. joulukuuta väliseksi ajaksi. Pyhäjoella suositellaan, että kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos se on työsuorituksen kannalta mahdollista. Lisäksi suositellaan mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöjä sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Yli 12-vuotiaita suositellaan rokotussuojasta riippumatta käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä etenkin ruuhka-aikana, peruskouluissa 6. luokasta lähtien sekä lukiossa ja työpaikoilla sellaisissa sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista. Vailla täyttä rokotussuojaa olevia suositellaan käyttämään maskia aina julkisissa sisätiloissa.

Sisätiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on rajattu 50 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä. Toimijat voivat järjestää yli 50 henkilön tilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta koronapassia.

Tapahtumanjärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että riittävät turvavälit ja muut hygieniakäytänteet toteutuvat.