Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Py­hä­joen lä­hi­lii­kun­ta­paik­ka sai avus­tus­ta alue­hal­lin­to­vi­ras­tol­ta

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kahta liikuntapaikkarakentamisen avustusta kuntien ja yhteisöjen hankkeille. Avustuksilla tuetaan suomalaisten mahdollisuuksia liikkua helposti omassa lähiympäristössä. Liikuntapaikkojen rakentamiseen myönnettiin yhteensä 11,5 miljoonaa euroa. Pyhäjoen lähiliikuntapaikka sai avustusta 148 000 euroa.

Pyhäjoella rakennetaan koulukampuksen ympärille lähiliikuntapaikka, joka palvelee monipuolisesti kaikenikäisiä kuntalaisia. Lähiliikuntapaikan suorituspisteillä on mahdollista harrastaa liikkumista sekä yksin että ryhmissä. Alueelle rakennettava kuntopolku kiertää koulukampuksen lisäksi viereisessä metsässä jatkaen ja monipuolistaen luontevasti myös kevyen liikenteen reitistöä. Lähiliikuntapaikan suorituspisteet sijoittuvat kuntopolun varrelle tai sen läheisyyteen. Kuntopolku valaistaan ja näin se on käytettävissä myös pimeällä. Talvella kuntopolku toimii hiihtolatuna. Kuntopolku ja korttelipuisto palvelevat myös koulukampuksen läheisyydessä sijaitsevaa päiväkotia.

Aluehallintovirastot myönsivät liikuntapaikkarakentamisen avustusta valtakunnallisesti yhteensä noin 9,6 miljoonaa euroa 126 hankkeelle.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.