Py­hä­jo­ki kiristi ra­joi­tuk­sia – Vain 10 ker­ral­laan kunnan ti­loi­hin

Pyhäjoen kirjastoon pääsee tästä päivästä lukien vuoden loppuun saakka 10 ihmistä kerrallaan.
Pyhäjoen kirjastoon pääsee tästä päivästä lukien vuoden loppuun saakka 10 ihmistä kerrallaan.
Kuva: Vesa Joensuu

Tästä päivästä vuoden loppuun saakka Pyhäjoen kunnassa saa enintään 10 henkilöä kerrallaan käydä kirjastossa, koulujen liikuntatiloissa, monitoimitalossa, kuntosalilla ja Monelassa.

Päätöksen teki Pyhäjoen kunnan varautumisen johtoryhmä tänään. Tiloissa on nähtävillä tartuntatautilain mukainen suunnitelma.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä. Yli 20 henkilön tilaisuuksia voi järjestää edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä.

Kunnassa suositellaan kaikkien työntekijöiden työskentelevän etätyössä mahdollisimman laajasti, mikäli se on työsuorituksen kannalta mahdollista. Myös etäkokouskäytäntöä suositellaan mahdollisimman kattavasti sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Maskisuositukset koskevat yli 12-vuotiaita. Vailla täyttä rokotussuojaa olevien suositellaan käyttävän maskia aina julkisissa sisätiloissa.

Riippumatta rokotussuojasta Pyhäjoen kunnan varautumisen johtoryhmä suosittelee kaikille maskin käyttöä muun muassa julkisissa tiloissa, yleisötilaisuuksissa, joukkoliikenteessä, peruskouluissa 6. luokasta lähtien sekä lukiossa, työpaikoilla sisätiloissa, matkalla korona-näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista.