Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahen ICT-ul­kois­tuk­ses­ta va­li­tet­tiin hal­lin­to-oi­keu­teen

Raahen kaupunginvaltuuston päätöksestä ulkoistaa kaupungin ICT-palvelutuotanto on valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 26. huhtikuuta yksimielisesti ICT-palvelutuotannon siirron liikkeenluovutuksella Joki ICT:lle. Liikkeenluovutuksen ajankohdaksi on sovittu 1. kesäkuuta.

Valitusta perustellaan kaupunginvaltuuston päätöksen lainvastaisuudella ja virheellisellä menettelytavalla. Valittajan mukaan ulkoistuksesta päätettäessä Raahen kaupunki ei noudattanut hankintalain mukaista syrjimättömyyden ja avoimuuden periaatetta, eikä kilpailuttanut ulkoistusta avoimesti ja asianmukaisesti.

Valittajan mukaan Raahen kaupungin ICT-palvelujen ulkoistuksessa on siirtymässä kuntalaisten luottamuksellisia henkilö- ja potilastietoja toimijoille, joiden tietoturvatasoa ei ole Raahen kaupungin esittämien asiakirjojen perusteella selvitetty ja dokumentoitu.

Kaupungin ICT-palvelutuotannon ulkoistukseen liittyen Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ICT-palvelutuotannon lähituki on päätetty siirtää 2M-IT Oy:lle.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_