Tilaajille

Raahen ko­ro­na­ta­paus numero 7 avautuu blo­gis­saan

Harri Paulasuo avaa blogissaan koronavirustartuntansa taustoja ja omia tuntemuksiaan.

Harri Paulasuo kirjoitti maanantaina pitkän blogikirjoituksen koronavirustartuntaansa liittyen.
Harri Paulasuo kirjoitti maanantaina pitkän blogikirjoituksen koronavirustartuntaansa liittyen.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen Oluthuoneen yrittäjä Harri Paulasuo kertoi lauantai-iltana saaneensa koronavirustartunnan.

Sen jälkeen mies on ollut melkoisessa myrskyssä, sillä kommentteja on tullut hänelle valtava määrä.

Mies joutui sulkemaan yrityksensä Facebook-sivut, koska sinne alkoi hänen omien sanojensa mukaan tulla törkyjuttuja ja valheellista tietoa.

Paulasuo kutsuu blogikirjoituksessaan itseään Raahen koronatapaus numero seitsemäksi.

– Stigma lyötiin siis otsaan. Toivotaan, ettei käy kuten Kaivohuoneen yrittäjälle, eli toimeentulo menee. Mutta jos menee, niin voin kuitenkin olla hyvällä omallatunnolla, Paulasuo kirjoittaa ja viittaa Helsingin Kaivohuoneen tapaukseen.

Paulasuon oireet alkoivat viime viikon tiistaina, ja hän piti ravintolan suljettuna tiistaista torstaihin. Keskiviikkona miehellä oli kuumetta, ja hän kävi koronatestissä, mutta torstaina kaikki oireet olivat pois. Testituloksen piti valmistua perjantaihin mennessä, mutta kun sitä ei kuulunut, päätti Paulasuo mennä töihin perjantai-iltana. Testin tulos tuli lopulta vasta lauantaina alkuillasta.

Yrittäjän mukaan hän on toiminut annettujen ohjeiden mukaisesti, sillä vaikka Paulasuo oli ollut töissä ennen koronatestin tuloksen varmistumista, oli hän ollut oireeton. Ja ohjeessa oli Paulasuon mukaan sanottu seuraavalla tavalla: "Jos sinulta on otettu koronanäyte, mutta sinua ei ole määrätty koronakaranteeniin: Pysyttele kotona, vältä sosiaalisia kontakteja, kunnes olet oireeton."

– Tämän perusteella tein ratkaisun mennä illaksi töihin, Paulasuo kirjoittaa ja jatkaa.

– Toimin annettujen ohjeiden mukaan. Joka toisin väittää on valitettavasti väärässä. Ja sellaista, joka toisesta väärää, valheellista tietoa levittää, voidaan myös oikeudessa rangaista.

Yrittäjälle ei ole tullut uudestaan oireita, mutta hän on nyt kotikaranteenissa vielä noin viikon. Hän kirjoittaa blogissaan, että sai maanantaina hyviä uutisia.

– Maanantai 24.8. alkoi positiivisissa merkeissä, kun vaimo sai tiedon olevansa (koronatestissä) negatiivinen. Tämä tieto helpottaa siinäkin mielessä, että se antaa viitteen siitä, etten ole ollut töissä ollessanikaan kovinkaan "herkästi tartuttava." Tämän suhteen toki tässä ollaan sormet ristissä vielä viikon verran, Paulasuo kirjoitti maanantaina.

Paulasuo kertoi Raahen Seudulle tiistaina, ettei hän halua puhua asiasta enää julkisuudessa kyseisen blogikirjoituksen jälkeen.

Harri Paulasuon blogikirjoitus löytyy kokonaisuudessaan täältä.