Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahen seu­tu­kun­taan suun­nit­teil­la lähes 20 uutta tuu­li­voi­ma­puis­toa ja liki 300 myllyä

Raahen seutukuntaan kaavaillaan runsaasti lisää tuulivoimaa. Jos kaikki toteutuu, saattaa voimaloiden määrä kasvaa reilusti yli kaksinkertaiseksi tulevina vuosina.

Suomen Tuulivoimayhdistys kertoi tiistaina tuulivoima-akatemiassa, että koko maahan on suunnitteilla tällä hetkellä satoja uusia tuulivoimapuistoja ja lähes 7 000 voimalaa. Tänä vuonna maahan valmistuu kaikkiaan 340 tuulivoimalaa, joista 154 on jo liitetty sähköverkkoon.

– Ensi vuonna pitäisi valmistua 250 voimalaa ja vuonna 2024 vähintään 140 voimalaa, Suomen Tuulivoimayhdistys ry:n toimitusjohtaja Anni Mikkonen valottaa.

Raahen seutukunta saa tästä osansa. Raahen alueelle suunnitteilla on seitsemän omaa puistoa. Niiden lisäksi kaksi Raahen alueen tuulipuistoista olisi myös Pyhäjoen kunnan alueella ja yksi ulottuisi Siikajoen maaperälle. Siikajoelle puolestaan visioidaan seitsemää uutta, sekä Isonevan puiston laajennusta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.