Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raahen SSAB:l­ta levisi run­saas­ti savua ja teh­das­alueel­le tuli useita pa­lo­hä­ly­tyk­siä – syynä häiriö pro­ses­sis­sa

Raahen SSAB:n tehdasalueella savutti runsaasti pääsiäislauantaina prosessissa syntyneen häiriön vuoksi.

Tehtaan savukaasuimurit eivät toimineet, minkä vuoksi tehdasalueelta tuli runsaasti savua. Savu aiheutti tehdasalueelle runsaasti palohälytyksiä.

Raahen SSAB:n tehtaanjohtaja Jarkko Matkala kertoi Helsingin Sanomille, että tilanne oli hyvin poikkeuksellinen, eikä vastaavaa ole aiemmin tapahtunut.

Lehden mukaan häiriö oli tehtaan koksaamolla, mikä aiheutti koksikaasun leviämisen ympäristöön. Koksikaasussa on mukana häkää.

Tehtaanjohtaja kertoo, ettei tehdasalueella kuitenkaan mitattu merkittäviä pitoisuuksia häkää. Kukaan ei saanut oireita kaasusta.

Tehtaanjohtaja kertoi Helsingin Sanomille, että vian etsintä aloitettiin heti ja selvitystä jatketaan pääsiäisen jälkeen.

Paikalle hälytettiin myös pelastuslaitoksen yksiköitä, jotka keskittyivät tehdaspalokunnan kanssa saamaan savuimurit toimintakuntoon. Pelastustoiminnan aikana Raahen alueelle muodostui hetkellisesti runsaasti savua.

Kolmen aikaan savunmuodostus oli rauhoittunut ja savukaasuimurit toimivat.

Tilanteesta ei tullut henkilövahinkoja.