Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahen ui­ma­hal­lin al­las­ti­lat jaetaan la­si­sei­näl­lä ener­gian sääs­tä­mi­sek­si

Raahen uimahallin altaiden väliin tehdään ensi heinäkuun sulun aikana lasiseinä. Lämmityskuluja halutaan säästyvän tuhat euroa kuukaudessa.

Keskikesän aikaan Raahen uimahallissa Kuntokeidas Vesipekassa tehdään paitsi huolto- myös rakennustöitä. Vanhimman kuntouintialtaan ja monitoimialtaan väliin rakennetaan katosta lattiaan yltävä lasiseinä, johon tulee 3 ovea. Vastaavan tapainen seinä erottaa uusimman kuntouintialtaan vanhasta allasosastosta.

– Erilämpöiset allastilat osastoidaan ilmastollisesti omiksi osioikseen. Näin pystytään pitämään eri lämpöiset tilat ilmanvaihdollisesti erillään toisistaan. Tätä ei ole saatu nyt toimimaan energiataloudellisesti, kertoo hallipäällikkö Veikko Kuurne.

Monitoimialtaan vesi on kolmesta viiteen astetta lämpimämpää kuin kuntouintialtaan, jossa on 27-asteista vettä. Vauvauinnissa veden lämpötilaa nostetaan monitoimialtaassa jopa yli 32-asteiseksi.

Allasta ympäröivän ilman lämpötilan pitää olla 1,5–2 astetta vettä lämpimämpää, jotta se tuntuu miellyttävältä ja jotta haihtuminen pysyy kurissa.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_