Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Raa­hes­sa esi­te­tään komp­ro­mis­si­rat­kai­sua, joka pääs­täi­si päät­tä­jät päl­kä­häs­tä: kou­lu­verk­ko­pää­tök­set siir­tyi­si­vät mää­rit­te­le­mät­tö­mään tu­le­vai­suu­teen

Olkijoen koulu esitettiin suljettavaksi lukuvuoden 2024–2025 jälkeen. Kompromissiratkaisuun sellaista esitystä ei sisälly.
Olkijoen koulu esitettiin suljettavaksi lukuvuoden 2024–2025 jälkeen. Kompromissiratkaisuun sellaista esitystä ei sisälly.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahe ei ole tekemässä tälläkään kertaa koulujen lakkauttamisia koskevia päätöksiä. Poliittisten päättäjien eripuraisuus kouluverkosta haettavista säästöistä on johtanut esitykseen kompromissiratkaisusta, joka käytännössä lykkää kouluverkkopäätökset hamaan tulevaisuuteen.

Kaupunginjohtaja Leena Mikkola-Riekkinen ja opetus- ja kasvatusjohtaja Lucina Hänninen esittävät kompromissiratkaisussaan, että kouluyksikön toiminnan lakkauttaminen tuodaan päätöksentekoon sitten, kun se on pedagogisesti tai tilojen kunto huomioiden tarkoituksenmukaista.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.