Joonas Donskoi: Seit­se­mäs ai­vo­tä­räh­dys pisti pään se­kai­sin

Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Raa­hes­sa hyvät läh­tö­koh­dat lä­hi­ju­nal­le

Toimialajohtaja Pasi Pitkäsen mukaan nyt tehdään enemmän maankäyttöön liittyviä selvityksiä. Lähijunaliikenteen käynnistämisestä ei tällä hetkellä käydä minkään tahon kanssa neuvotteluja.

Raahen kaupungin kaavoituspäällikön Anu Syrjäpalon Ramboll Finland Oy:ltä tilaamassa selvityksessä arvioidaan lähijunaliikenteen mahdollisuuksia.

Lisäksi kaupungin strategisen maankäytön suunnitelmassa varataan mahdollisuus lähijunaliikenteen käynnistämiseksi tulevaisuudessa.

Raahen kaupungin kehittämisen toimialajohtaja Pasi Pitkänen korostaa, että kaupungilla ei tällä hetkellä ole käynnissä neuvotteluja VR:n tai minkään muun toimijan kanssa lähijunaliikenteen käynnistämisestä.

– Näköpiirissä ei vielä ole sitä, että lähijunaliikenne lähtisi Raahesta uudelleen Ouluun, mutta jotta se yleisesti olisi mahdollista, meidän täytyy tehdä täältä alkupäästä lähtien selvityksiä, Pitkänen selventää.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.