Raa­hes­sa kolme uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – kiih­ty­mis­vai­hee­seen ei olla siir­ty­mäs­sä ai­na­kaan vielä

Raahessa ei olla siirtymässä kiihtymisvaiheeseen ainakaan aivan vielä.
Raahessa ei olla siirtymässä kiihtymisvaiheeseen ainakaan aivan vielä.
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartta kertoi torstaina Raaheen tulleen kolme uutta koronavirustartuntaa. Lyhyessä ajassa kaupungissa on tartuntoja ollut varsin paljon, mutta suurin osa niistä liittyy Koivuluodon koulun tartuntaketjuun.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­vaa lääkäriä sijaistava Sami Raatikainen kertoo, että tilanne on jäljityksen osalta varsin hyvin hallinnassa.

– Tartuntoja on, mutta jäljitysprosessi on aika hyvin käynnissä, ja hyvin on reagoitu esimerkiksi tähän Koivuluodon tapaukseen. Tiedossa olikin, että sieltä saattaa tulla lisää positiivisia. Siihen liittyen on tullut neljä uutta tartuntaa ja kaikki on sen suhteen hoidossa ja karanteeneja on jatkettu, Raatikainen tiivistää ja jatkaa.

– Vielä on selvittelyn alla tämän päivän hommat. Tälle päivälle on tullut yksi uusi tartunta, mutta se ei taida näkyä vielä tilastoissa.

Oulussa on havaittu viime aikoina helposti tarttuvaa koronaviruksen brittimuunnosta, mutta Raahen tartunnoista tätä ei pystytä vielä vahvistamaan.

– Yksi Raahessa kirjoilla oleva on saanut todennäköisesti tartunnan Oulusta. Mutta vielä ei ole tullut varsinaisia vastauksia, Raatikainen viittaa mahdollisen virusmuunnoksen tutkimustuloksiin.

Vaikka tapauksia on ollut taas alueella runsaasti, ei Raahe ole siirtymässä Oulun tapaan kiihtymisvaiheeseen. Ainakaan aivan vielä.

– Pitäisin tämän tilanteen, kun ketjut ovat niin hyvin tiedossa. Päätetään asiasta yhdessä Laurin (tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­vaa lääkäri Lauri Koivuneva) kanssa, hän tulee ensi viikon alussa paikalle. En lähtisi vielä määrittelemään Raahen aluetta kiihtymisvaiheeseen.

Vappu kolkuttelee ovella, joten Raatikainen haluaa kannustaa ihmisiä oikeaoppiseen käyttäytymiseen.

– Tarkkaavaisuutta vappunakin, noudatetaan suosituksia. Vapun aikana on ehkä syytä pidättäytyä oman perheen mukana, eikä järjestää hirveästi kokoontumisia, Raatikainen ohjeistaa.

THL raportoi koko maasta torstaina 208 koronavirustartuntaa. Raahessa kokonaislukema reilun vuoden ajalta on nyt 107, Pyhäjoella 26 ja Siikajoella 19.