Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raa­hes­sa koulut alkavat lä­hi­ope­tuk­ses­sa

Raahessa koulut alkavat lähiopetuksella, elleivät viranomaiset viikonlopun aikana ole tehneet päätöstä etäopetukseen siirtymisestä.
Raahessa koulut alkavat lähiopetuksella, elleivät viranomaiset viikonlopun aikana ole tehneet päätöstä etäopetukseen siirtymisestä.
Kuva: Vesa Joensuu

Koulut alkavat ensi maanantaina Raahessa lähiopetuksessa, koska viranomaiset tai aluehallintovirasto, eivät ole tehneet viikonlopun aikana päätöstä etäopetukseen siirtymisestä.

– Lähiopetuksella olemme lukukauden aloittamassa, mutta jos tulee jotakin muuta tietoa, reagoimme sitten siihen, Raahen kaupungin vs. opetus- ja kasvatusjohtaja Kati Haarala sanoo.

Aluehallintovirasto antoi ennen joulua sellaisen ennakkotiedotteen, että täytyy varautua olemaan etäopetuksessa.

Raahessa on varauduttu, että oppilaat neljännestä luokasta ylöspäin olisivat tarvittaessa etäopetuksessa. Tähän saakka etäopetukseen siirtyminen ei ole koskenut 1.–3. luokkia, esiopetusta eikä erityisopetusta.

– Me olemme toivoneet ennen joulua, että oppilaat ottavat kirjat kotiin ja pyydetty, että vanhemmat seuraavat Vilmaa ihan viime hetkiin asti ennen koulun alkamista, Haarala muistuttaa.

Opetustoimella on säännöllinen keskusteluyhteys asiasta terveydenhuollon kanssa.