Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raa­hes­sa tark­kail­laan Pat­ti­joen tul­vi­mis­ta – pe­las­tus­lai­tos ke­hot­taa kiin­teis­tön omis­ta­jia va­rau­tu­maan tul­va­suo­jauk­sien te­ke­mi­seen

Pattijoessa on nyt runsaasti vettä.
Pattijoessa on nyt runsaasti vettä.
Kuva: Vappu Kallio

Raahessa sijaitsevan Pattijoen vedenpinta on nousussa runsaiden sateiden ja valuma-alueen lumien sulamisen seurauksena, kerrotaan Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Maanantai-iltana pelastuslaitos sai hälytyksen Jokelantielle Pattijoen tulvan vuoksi. Kiinteistön omistaja oli kuitenkin jo tehnyt tulvasuojauksen ja pelastuslaitoksen mukaan rakennukset eivät ole nyt vaarassa kastua.

Vesistöennusteiden mukaan Pattijoen virtaama kasvaa lähipäivien aikana. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus seuraa tulvien kehittymistä ja aloittaa tarvittaessa esimerkiksi juoksutukset tulvahuipun madaltamiseksi.

Pelastuslaitos kehottaa jokivarren asukkaita seuraamaan tulvatilanteen kehittymistä erityisesti niissä kiinteistöissä, joissa rakennukset olivat vaarassa kastua heinäkuun tulvan yhteydessä.

Tulvasuojausten tekeminen on ensisijassa kiinteistön omistajan vastuulla. Suojaukset pitää tehdä hyvissä ajoin, jotta vesi ei pääse taloon kiinni. Uhkaavissa tilanteissa pelastuslaitos auttaa tulvasuojausten tekemisessä.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus kertoi perjantaina, että Pattijoen tulvahuippu saavutetaan todennäköisesti tiistaina 27. lokakuuta.