Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Seu­ra­kun­ta sai poik­kea­mis­lu­van entisen oi­keus­ta­lon laa­jen­ta­mi­sel­le – py­sä­köin­nis­tä so­vit­ta­va vielä Raahen kau­pun­gin kanssa

Raahen seurakunta on saanut poikkeamisluvan seurakuntakeskuksen laajentamiseen. Seurakunta aikoo rakentaa entiseen oikeustaloon 369 neliön laajennusosan, johon tulee uusi seurakuntasali ja keittiötilat.

Laajennus ei ylitä tontilla olevaa rakennusoikeutta, mutta koska suunniteltu rakentaminen poikkeaa merkittävästi voimassa olevasta asemakaavasta, on Raahen kaupunki edellyttänyt poikkeamisluvan hakemista. Lisärakentaminen nimittäin ylittää rakennusalueen rajan tontin itä- ja pohjoissivulla yhteensä noin 239 neliön osalta. Lisäksi seurakunnan suunnitelmissa on tontille 17 autopaikkaa, vaikka kaava edellyttää 23 autopaikkaa.

Rakennetun ympäristön lautakunta on myöntänyt seurakunnalle poikkeamisluvan sillä ehdolla, että ennen rakennusluvan myöntämistä seurakunnan ja Raahen kaupungin tulee sopia ilta- ja viikonlopputilaisuuksien pysäköinnin järjestämisestä vuoropysäköintinä lähialueella.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_