Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­jo­ki sel­vit­tää: Voisiko ky­lä­kou­lu­ja huoltaa tal­koo­töi­nä? Voisiko se pe­las­taa ky­lä­kou­lut?

Siikajoen kunta on etsimässä uusia keinoja kyläkoulujen säilyttämiseen. Kulujen supistamiseen etsitään ratkaisua mahdollisuudesta huoltaa kouluja talkootöinä.

Kunnanvaltuutetut Tiina Hovi (kesk) ja Riitta-Liisa Salmenkangas (kesk) tekivät vajaa vuosi sitten valtuustoaloitteen kyläkoulujen ottamisesta Siikajoen kunnan vetovoimatekijäksi.

Valtuustoaloitteessaan he kysyivät, voiko kyläkouluihin liittyvää toimintaa järkeistää ja kustannuksia laskea jonkinlaisella talkootyöllä?

Asiaa on selvitetty kunnassa. Sivistyslautakunta on todennut, että koulukiinteistöjen käyttö- ja huoltokustannukset muodostavat merkittävän osan kustannuksista.

Kunnanhallituksessa asiasta käytiin maanantaina äänestys, jossa äänin 5–4 päätettiin palauttaa sivistyslautakunnan valmistama vastaus valmisteltavaksi uudelleen. Samalla Siikajoen tekninen toimi ja sivistyslautakunta velvoitettiin kartoittamaan työt, joita kouluilla voi tehdä talkootöinä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.