Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sote-kiin­teis­tö­jen vuok­raus lop­pu­suo­ral­la – "Maali ei ole hu­kas­sa, mutta lop­pu­suo­ra tuntuu olevan todella pitkä"

Pohteen ja kuntien sopimusten valmistelu edennyt yhteisymmärryksessä, nyt keskustellaan vuokrasopimusten tuottovaatimuksesta. Kunnat eivät lämpene vuokratason alennukseen.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen ja kuntien välisten sopimusten valmistelu kiinteistöjen vuokra-asioissa on edennyt reilun vuoden aikana hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta nyt vielä keskustellaan vuokrasopimusten tuottovaatimuksesta.

27 alueen 30 kunnan kuntajohtajan allekirjoittamassa kirjeessä vedotaan, että vuokrasopimuksissa noudatettaisiin tasapuolisuutta vuokranantajien kesken.

Pohteen johtaja Ilkka Luoma ja konsernipalvelujen johtaja Jouko Luukkonen ovat lähestyneet kuntia kompromissiesityksellä, jossa kuuden prosentin tuottovaatimuksen sijasta käytettäisiin yhteistä kolmen prosentin tuottovaatimusta.

– Hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarvio on sote-järjestämissuunnitelmaan sisältyvien ja muiden talousarviossa toteutettavien toimenpiteiden jälkeen vielä noin 60 miljoona euroa alijäämäinen, perustellaan kirjeessä asiaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.