Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

STUK ottaa talteen Fen­no­voi­man hank­keen val­von­nas­ta saadut opit

Fennovoiman ydinvoimalaitoshanketta valvoneella Säteilyturvakeskuksella on edessään keskeneräisten asioiden hallittu päättäminen, valvontatyön arviointi ja saatujen oppien kerääminen.

Säteilyturvakeskus (STUK) on kertonut Fennovoiman ydinvoimalaitoshankkeen valvonnan etenemisestä nettisivuillaan julkaistuilla kolmannesvuosiraporteilla. STUKin viimeinen kolmannesvuosiraportti kattaa hiukan kolmannesvuotta pitemmän ajan eli tämän vuoden alusta STUKin valvontavelvoitteen päättymiseen.

Valtioneuvosto päätti kesäkuun yhdeksäntenä, että Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentamislupahakemuksen käsittely raukeaa, koska hakija on peruuttanut huhtikuun lopussa hakemuksensa. STUK sai työ- ja elinkeinoministeriöstä kirjeen kesäkuun kymmenentenä, jossa virallisesti kerrottiin, että hanke on rauennut ja STUKin valvonta loppuu.

Viimeisessä kolmannesvuosiraportissaan STUK kertoo, että Fennovoima toimitti STUKille asiakirjoja tarkastettavaksi vielä huhtikuun alussa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.