Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la kah­dek­san uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – koko maassa kir­jat­tiin 400 uutta tar­tun­taa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu keskiviikkoon mennessä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Koko maassa uusia tartuntoja kirjattiin tänään 400 kappaletta.

Uusista tartunnoista neljä kirjattiin Oulussa, kolme Ylivieskassa ja yksi Alavieskassa. Oulussa on todettu tähän mennessä 1649 tartuntaa, Ylivieskassa 72 tartuntaa ja Alavieskassa kymmenen tartuntaa.

Koko epidemian aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu nyt yhteensä 2 211 koronatartuntaa.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu kolme uutta tartuntaa, joista kaksi kirjattiin Rovaniemellä ja yksi Kolarissa. Koronavirustartuntoja on ollut Lapissa tähän mennessä 444 tapausta.

Kainuussa ei todettu keskiviikkona uusia tartuntoja. Kainuun maakunnassa on kirjattu koko epidemian aikana 223 koronatartuntaa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu myös kolme uutta tartuntaa, joista kaksi todettiin Torniossa ja yksi Tervolassa. Länsi-Pohjan alueella on todettu tähän mennessä 468 koronavirustartuntaa.

Suomessa on todettu koronaviruspandemian aikana tähän mennessä 48 807 tartuntaa. THL:n mukaan Suomessa on tehty tähän mennessä noin kolme miljoonaa koronavirustestiä.

THL kertoi keskiviikkona kolmesta uudesta koronaviruskuolemasta. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on tähän mennessä kuollut Suomessa yhteensä 706 ihmistä.

Uutista päivitetty 10. helmikuuta 2020 kello 14.50 tiedoilla uusista koronakuolemista.