THL: Suo­mes­sa todettu 512 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, kaksi uutta kuo­lin­ta­paus­ta – Poh­jois-Suo­mes­sa 5 uutta tar­tun­taa

Suomessa on todettu tänään 512 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Uusista tartunnoista kaksi on todettu Pohjois-Pohjanmaalla. Kummatkin näistä on kirjattu Ouluun, jossa on nyt todettu yhteensä 2015 koronatartuntaa.

Koko Pohjois-Pohjanmaalla on nyt todettu yhteensä 2 729 koronatartuntaa.

Kainuussa todettiin yksi uusi koronatartunta. Tapaus on kirjattu Sotkamoon. Kaikkiaan Kainuussa on todettu 259 koronatartuntaa.

Myös Lapissa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, jotka sijoittuvat Inariin ja Kittilään. Alueella on todettu nyt kaikkiaan 593 koronatartuntaa.

Länsi-Pohjan alueella ei todettu uusia koronatartuntoja. Kaikkiaan alueelle on kirjattu 532 koronatapausta.

Kaksi uutta kuolintapausta

THL:n mukaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu nyt yhteensä 817. Tämä on kaksi kuolintapausta enemmän kuin eilen.

Erikoissairaanhoidon osastoilla olevien potilaiden määrä on tällä hetkellä 179, mikä on 22 potilasta enemmän kuin eilen.

Teho-osastoilla olevien potilaiden määrä on 59. Luku ei ole kasvanut eiliseen verrattuna.

THL:n mukaan OYSin erikoisvastuualueen erikoissairaanhoidon osastoilla on tällä hetkellä hoidossa yhteensä 6 koronapotilasta. Perusterveydenhuollon osastoilla potilaita on puolestaan 14 ja tehohoidossa 3 potilasta.

THL:n mukaan OYSin erikoisvastuualue on raportoinut tähän mennessä yhteensä 53 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

OYSin erityisvastuualueeseen kuuluu Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirit sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kunta yhtymä.