Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tra­gi­koo­mi­nen näy­tel­mä miehen elä­mäs­tä – Ruukin Näyt­tä­möl­lä tehtiin elä­män­ma­kui­nen näy­tel­mä imp­ro­vi­soin­ti­har­joi­tuk­sil­la

Ruukin Näyttämön Etsin kunnes löydän sun – tragikomedia rakkauden etsinnästä Paavolassa syksyllä 2021 sukeltaa nyt vaihteeksi miehen maailmaan. Ohjaaja, käsikirjoittaja Sari Jaatisen kaksi edellistä ohjausta Ruukin Näyttämölle, Liian paksu perhoseksi ja Lumikit, ovat olleet naisen tunne-elämän syväluotauksia.

– Nyt ajattelin, että jospa tsoomataan välillä mieheen, ja ehdotin ryhmälle, että tehdään itse näytelmä devising-tekniikalla. Erilaisten improvisaatioharjoitusten kautta minä työstin käsikirjoituksen, Jaatinen kertoo.

Alaotsikkonsa mukaisesti näytelmän tapahtumat sijoittuvat Paavolaan. Alkuajatuksena oli se, että keskushenkilö on Antti, 56-vuotias eronnut mies.

Kun sen ikäinen mies alkaa suunnitella pariutumista, niin ne markkinat ovat hieman erinäköiset kuin nuoruudessa, Jaatinen miettii.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.